NÖGDs Damtour 2017

NÖGDs Dam Tour 2017

Damtouren spelas om 4 deltävlingar i formen slaggolf i tre klasser med placering och prisutdelning efter lägsta nettoscore per deltävling. För att utse bästa dam totalt över året, genomförs även en Order of Merit över alla deltävlingar under säsongen som baseras på poängfördelning efter placering per delävling.

• Medlem i golfklubb i Östergötland
  • Du måste spela minst 2 deltävlingar för att vara med i Order-of-Merit
  • Max Hcp 36

Spelschema 2017

• Deltävling 1          14/5        Landeryd Vesterby   GK
  • Deltävling 2            4/6        Ingelsta GK
  • Deltävling 3           16/9       Finspång GK
  • Deltävling 4/Final   23/9       Östad GK

Deltävling 4 ingår i NÖGDs stora damdag som blir en spännande final med kanonstart, gemensam lunch och med extra fina priser. Separat inbjudan kommer för respektive deltävling och final.

Anmälan till respektive deltävling via www.golf.se

Poängsystem för Order of Merit och chans till Landskapskampen

Nytt för 2016 är att poängsystem införs instället för summerat antal slag i sammanställningstävlingen för att utse bästa dam totalt över året, kallat Order of Merit. Du samlar poäng för varje deltävling som du deltar i utifrån placering men du behöver vara med i minst 2 deltävlingar för att vara med och tävla om plats i Östergötlands damlag (Order-of-Merit) som möter Småland i Landskapskampen varje nästkommande år. De tre spelarna i respektive klass med högst poäng efter sista deltävlingen blir uttagna i Östergötlands damlag. Landskapskampen spelas vartannat år i Östergötland respektive Småland.

Poängberäkningen baseras på placering i respektive deltävling och är i enlighet med SGFs generella tävlingsregler för poängberäkning. 20 poäng till vinnaren och sedan nedåt 15,12,10,8,6,5,4,3 samt 2 poäng till plats 10 och därefter 1 poäng till övriga deltagare.

Deltävling 4 kommer att ingå i NÖGDs stora damdag med lunch och extra fina priser. Separat inbjudan kommer.

Tävlingsklasser

Damer (inkl juniorer) med EGA Exakt Tävlingshandicap får delta i följande klasser

• Klass A:     0 – 18,4 Singel, Slaggolf
  • Klass B: 18,5– 26,4 Singel, Slaggolf
  • Klass C: 26,5 – 36,0 Singel, Slaggolf

Anmälan till deltävlingen sker via www.golf.se

Priser

Deltävlingspriser i varje klass, bruttopris samt utlottning av priser från sponsorn Team Sportia/Golfbutiken. Antal priser kan justeras beroende på antal deltagare.

NÖGDs stora damdag tillkommer ytterligare priser

Bästa spelare Damtouren 2017 – Order of Merit

De tre bästa östgöta damerna med högsta poängen i Order of Merit i varje klass efter sista deltävlingen får representera Östergötland i Landskapskampen mot Smålands bästa damer i spännande matchspel. I priset ingår greenfee, mat och logi.

Resultat Damtouren 2017

Resultat från varje deltävling (placering enligt lägsta nettoscore) och Order-of Merit (placering enligt insamlad poäng) presenteras på ÖGF hemsida under Dam/NÖGDs Damtour

Se NÖGDs hemsida för information och resultat.