Fjortonde omgången har spelats

OS-guld i Korea men på Strandgatan var det lugnt

Denna tisdag den 13 februari gick i lugnets tecken om man bortser ifrån professorn Ove Brandes personbästa på 251 poäng. Det vilade en viss trötthet över dagens 35 deltagare troligen beroende på mycket TV-tittande från OS. Vi kunde ju lite senare på dagen glädja oss åt ytterligare ett guld i Korea, men guld blev det även i bowlinghallen då Ditte Berglund hittade rätt med klotet och tog säsongens första prisplats. Sune Samuelsson hade svårt att upprepa förra gångens fina resultat. Orsaken var att han enligt egen utsago " tog i för mycket och då gick klotet till vänster". Tror att Sune ville lite för mycket denna tisdag eller också lutade banan. Det kommer fler tillfällen, Sune!

11 damer hade vågat sig ner till Strandgatan i det något slaskiga vädret. Andra hade valt att stanna hemma för att se Stina Nilsson plocka hem Sveriges andra guldmedalj. Resultaten var väl inte årets bästa men på andra plats har vi Ingegärd Lindholm som brukar hålla sig framme. Ingegärd hade 240 poäng, men fick se sig besegrad av Ditte Berglund som i sin tredje start i bowlinghallen klämde till med fina 249.

På herrsidan var det två stycken som orkade ta sig över den magiska 300-gränsen, men det var knappt. Hans Svanberg lyckades inte hålla ihop spelet i dom sista rutorna utan slutade på 306 poäng och en andra plats. På banan bredvid fanns Kecke Dahlström, som med lite ansträngning i sista rutorna lyckades pressa sig till 309 poäng och blev därmed dagens segerherre. Kecke togs sig därmed förbi Per Nygren i tabellen och har nu intagit första platsen även där.

 

Vi gratulerar dagens prisplacerade och lyfter på kepsen. 

Den 20 feb. finns det möjlighet att motionera igen på Strandgatan. Vi ses 10.15 och spelar 10.45.

 Vårresan bara 4 platser kvar.  

2018 års vårresa går denna gång till Blekinge och Karlshamns GK. Vi åker den 23 april och bor på Best Western hotell i Karlshamn. Mingel och middag på kvällen och efter en god natt sömn så spelar vi en runda på Karlshamn GK. Middag med prisutdelning på hotellet och efter en ny natt och lite god frukost så åker vi till banan för ett nytt besök och spel. Därefter prisutdelning och hemfärd. Resan kostar 2 800:-/pp (tillägg för enkelrum 300:-) Vi kommer att ta upp ytterligare 50:- i bussen för mingel och prisbord. 300:- är anmälningsavgiften och den skall vara betald senast 20 februari till bankgiro 5853-0767. Restrerande 2 500:- skall betalas senast den 20 mars. Skriv namn och vårresan på talongen. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning.  Anmälan om deltagande till Kerstin Johansson 0731-611099. 39 platser finns i bussen.

BOWLINGENS O&M nedan: