Sjätte omgången har spelats

 

Dags för omgång 6

Äntligen sa "Kortlisa" : "Nu har dom förstått att man ska spela på den banan man dragit i kortleken och hälsa på sina medspelare med ett leende på läpparna. Banorna är som dom är och det är lika för alla. Fast en del banor lutar nog tror jag. Tur att rännan finns för annars skulle många slå in sina klot på grannbanan har jag sett".

En del kom tidigt för att fösäkra sig om dom rätta skorna och klot som passade fingrarna. Det gäller att även tummen får sin rätta plats. Sune Samuelsson lyste med sin frånvaro denna tisdag, men det kan bero på spikningsarbete på klubben. Han får lämna en förklaring nästa gång. Endast gilltiga skäl godtages. Dit räknas inte liggande på sofflocket. 41 deltagare kom till dagens omgång och vi hälsar speciellt Ove Brandes, som nyligen tagit grönt kort och kommer att vara med på säsongens onsdagstävling, välkommen. Eftersom professor emeritus tidigare haft ett tävlingsintresse på löparbanorna kan vi andra förvänta oss tuff konkurrens i sommar när golfslagen börjar sitta. Vi hälsar också den nyblivne pensionären Lennart Swärd välkommen till seniorernas bowlingsäsong. Enligt hörsägen tänker Lennart satsa på en golfkarriär i sommar när tiden nu finns. Seriespelets 65-lag väntar också på en förstärkning meddelar Claes Dahlström.

På damsidan var siktet inställt på att vinna denna tisdag. Gunilla Freidlund Johansson utkämpade en hård duell med Birgitta Larsson. Båda slutade på 226 poäng och efter granskning av tävlingsledningen kunde Gunilla utses till segrare då det fanns fler strikar i den sista serien. Birgitta hade någon mindre strike och fick därmed ta emot ett anrda pris.

På herrsidan var det dags för Hans Lundin att kliva upp på prispallen. 301 poäng innebär en säker andraplats. Mot Kecke Dahlström var det inte mycket att göra. Kecke har spelat jämnt under säsongen och det var väl bara en tidsfråga när första-platsen skulle komma. Med 308 blev det en ganska ohotad seger. Kecke skall dock inte känna sig säker för det finns dom som lurar i vassen bland herrarna.

Vi gratulerar givetvis dagens pristagare och hoppas på bra resultat även nästa tisdag den 12 december.

 

BOWLINGENS O&M nedan: