Aktuellt

För dig som är +65 - Torsdagen den 25 oktober är det dags! Vi börjar med en härlig frukost för att få igång kroppen och knoppen. Därefter kommer det Jönköpingsbaserade företaget Sport Competence att visa ett nytt koncept med hållbar systematiserad friskvård. Under morgonen får du ta del av en digital föreläsning med en framstående forskare inom hälsa & friskvård, Karin Weman. Hon är specialist på motivationens betydelse när det gäller hälsa och träning.

 

Ökad fysisk aktivet kan ge lika stora hälsoeffekter som att sluta röka, det har positiv inverkan på alla kroppens system – inte bara på hjärtat och musklerna, utan även immunförsvaret och vår psykiska hälsa. Det är det närmaste ett magiskt piller vi kan komma.

 

De flesta av oss är medvetna om de positiva effekterna av motion och fysisk aktivitet och försöker förändra våra beteenden, men trots att vi kanske gärna vill kan det vara svårt att genomföra och upprätthålla en mer aktiv livsstil över tid. Många av oss börjar med goda intentioner, men slutar efter ett tag och den gamla vardagen tar över. Den här föreläsningen handlar om varför det blir så, vilken inverkan motivationen har på våra beteenden och tips på hur man kan stimulera sin egen motivation.

 

Program:
 
08:30 - Frukost (man tar sin frukost och sätter sig)
 
09:00 - Presentation av hållbar systematiserad friskvård från Sport Competence
 
09:30 - Visning av en digital föreläsning med Karin Weman ”Det magiska pillret”
 
10:00 - X-Force visar hur man kan träna effektivt med världspatenterad styrketräning två gånger i veckan.
 
När: Torsdag den 25 oktober. Kl 08:30
 
Var: X-Force Factory - Roxviksgatan 8, Linköping
 
Pris: Gratis för alla (65+)

Klicka här för att anmäla dig >>
 
 
 
 

********************************************************************

********************************************************************

BOWLING

 Vi startar bowlingen på Strandgatan tisdagen den 6 november kl.14.00 och efter två serier dricker vi kaffe och har prisutdelning.

Ha en fin golfhöst så ses vi sedan på höstmötet den 21 november där vi kommer att från seniorkommittén presentera vårt program för 2019.