Aktuellt

 

Onsdagsgolfens avslutning 16.9

Först en ursäkt för att redovisningen kommer lite sent denna gång. Skälet är att min behörighet att skriva på seniorsidan togs bort så fort jag lämnade golfklubben efter årsmötet. Kändes naturligtvis lite märkligt och trist efter ha suttit som ordförande i 14 år, men ibland går det lite för fort att ändra behörigheter i datasystemen.

55 spelare kom till start denna något blåsiga och lite halvkyliga onsdag. Två lika stora klasser kämpade om priserna som bestod i presentkort hos ICA. Förutom vanlig slaggolf så fanns det också möjlighet att vinna ett presentkort på 300 kronor i tävlingarna närmast hål på 7an och hål 16. På hål 7 lyckades Hans Kardell bäst med 3.43 till hålet. På hål 16 lyckades Nisse Wiréhn bäst med 4,42. 

I A-klassen blev det seger för Lars Ström, som kom in med 71 slag netto och därmed får ett presentkort på 1000 kronor. Andraplatsen tog av Jimmy Forsman med 72 slag och 800 kronor att handla för. Tredjeplatsen gick till Tomas Jardstål med 73 slag. 600 kronor blev det i presentkortet. Fjärdeplatsen och 400 kronor till Stig Larsson vår egen tävlingsledare med 74 netto. Nils-Göran Wiréhn fyllde på med ytterligare 200 kronor i presentkort för sin femteplats och 74 netto.

B-klassen fick se Bo Hull, som segrare till presentkortet på 1000 kronor. Scoren blev 73 lag netto. Andraplatsen och 800 kronor till Christer Öhlén med 73 slag. 600 kronor och tredjeplatsen till Börje Larsson med 74 netto. På fjärde plats Leif Appelskog också 74 netto och 400 kronor i ett ICA presentkort. Sista prisplats gick till Lars Ståhl med 75 slag netto och därmed 200 kronor rikare.

Samtliga prisplacerade har sina presentkort att hämta i shopen hos Hasse Söderberg.

Årsmötet

Dagen avslutades, som brukligt, med årsmöte och val av ledamöter för nästa säsong. Seniorkommittén har haft 7 protokollförda sammanträden under 2020 och 127 unika spelare har deltagit i vår onsdagsgolf, som vi spelat 11 gånger detta år. Det blev ju lite inställda dagar p.g.a. pandemin. Några sedvanliga resor har vi inte kunnat genomföra detta verksamhetsår och höstens Turkietresa i oktober har också fått ställas in på grund av Coronan.

Tre ledamöter, Hans Svanberg, Stig Larsson och Kerstin Johansson stod i tur att avgå och samtliga har undanböjt omval för en ny period. Valberedningens förslag: Mårten Strandh, Werner Scheidegger och Ulla Sjunnesson valdes för en period av två år och Kerstin Vestin samt Jimmy Forsman har ett år kvar av sitt förordnande i seniorkommitténs styrelse.

Avgående styrelseledamöter ber därmed att få tacka för sig och ser fram emot att kunna få deltaga i onsdagsgolfen framöver. Det har varit ett roligt och trivsamt uppdrag att få vara med och leda seniorverksamheten och vi önskar den nya styrelsen all lycka till.

Vi vill samtidigt tacka för dom fina blommorna och gott vin vi fick i samband med årsmötets avslutning. Tyvärr glömde vi en punkt och det var att välja ersättare för Mårten Strandh i valberedningen, men Sten Blom som sitter kvar ytterligare ett år ser gärna att någon som kan tänka sig att ta uppgiften, hör av sig till Sten eller Mårten.

 

Ha det gott och håll er friska