Korthåls-KM 2022

Resume och resultat från korthåls-KM 2022

Årets upplaga av korthåls-KM spelades lördagen 17 september på Algominbanan. I ett omväxlande sensommarväder, visade det sig att slag- och matchspel är två helt olika tävlingsmoment. Det var 38 spelare som spelade två rundor (12 hål) slagspel på korthålsbanan på förmiddagen.
De 16 bästa resultaten var kvalificerade för matchspelets utslagning. Det var många som spelade bra och lägsta bruttoscore hade Kalle Thorngren på 31 slag, 5 under par.
För att gå vidare och få spela matchspel krävdes högst 38 slag (2 över par).

Matcherna på eftermiddagen avgjordes över 6 hål. Vid lika resultat spelades 1 särspelshål. Om det fortfarande var lika resultat, så avgjordes matchen via ”straffläggning”, dvs 1 slag från 1:ans tee och närmast flagg vinner matchen. Nämnas kan att endast en av alla matcher gick till ”straffläggning”.

 

Många spännande matcher spelades och i kvartsfinalerna slogs flera av favoriterna ut, nämligen Kalle Torngren, David Rickardsson och fjolårsvinnaren Fredrik Sjöberg. Till slut stod det klart att finalen skulle spelas mellan Martin Dahl och Leo Kastbom, en final som var lika efter 6 hål men som vanns av Leo på första särspelshålet efter att Martin missat sin parputt. Grattis Leo! I matchen om tredje pris, så vann Erik Berglund över Niklas Madsen.

 

I match-finalen fanns ingen av de 8 bästa från förmiddagens slagspel, då Leo kom på 9:e plats och Martin kvalificerade sig som näst sista spelare med 38 slag.

  • ….men i matchspelet visade både Leo och Martin framfötterna!

Kommentarer

Fler artiklar