Våra duktiga juniorer har varit ute och tävlat

Teen Tour First

Årets tredje Teen Tour First gick av stapeln i Finspång med framgångar för Vretas juniorer. Efter att ha gått runt i den kraftiga blåsten och presterat en 85 runda, visade det sig att Marcus Blidfors hamnade på samma resultat som Oliver Rydder från Linköpings GK. För att avgöra segern tillämpades särspel där de båda kombattanterna fick spela Finspångs 18, inte en, utan två gånger för att särskilja dem åt. Här gick Oliver ut som vinnare och Marcus som en god tvåa men med en mycket värdefull erfarenhet rikare. I och med andraplatsen är Marcus direktkvalificerad till nästa omgång Teen Tour Future. Förutom Marcus, tävlade Linus och Max Doverfors, som placerade sig på 12:e respektive 25:e plats.

 

Emma femma på JSM slag

I veckan efter midsommar tävlade 150 av Sveriges bästa tjejer och killar i Junior SM slag. Tävlingen hölls på Vesterby som bjöd på stekhetta de två första dagarna och lite mera lagom varmt men mera vind de två sista. Banan spelades tufft med stenhårda, snabba greener med avrinningsytor som klippts rejält kort så att bollarna rullade långt från hål om man inte prickade landningsytorna.
I tjejklassen bärgade Emma Thorngren en finfin femteplats med scoren 70, 73, 77, 74.  Spelet var stabilt under de två första rundorna och sista, lite mera skakigt runda tre. I killklassen tävlade Kalle Thorngren. Han hade dock det kämpigare på banan och hamnade på undre halvan av resultatlistan.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Banchefen informerar 2020-10-16
Riktlinjer coronaviruset 2020-10-13
Erbjudande Simulatorn 2020-10-13
Rea i shopen 2020-10-13
Lägesförbättring 2020-10-07