Fredagsgolfen 2020

Fredagsgolfen 2020 drar igång vecka 17

Jo, trots corona-restriktioner anser vi att vi kan spela Fredagsgolfen nästan som vanligt. Vi följer de direktiv som SGF har sammanställt och gör lite justeringar i tävlings- och ordningsregler. Dessa kan förstås komma att ändras när det kommer nya direktiv. För övrigt gäller naturligtvis Folkhälsomyndighetens uppmaningar om att hålla 2 meters avstånd till varandra och att stanna hemma om man känner sig det minsta krasslig.
Läs noga igenom tävlingsbestämmelserna nedan, särskilt de nya tillfälliga.

 

Tillfälliga tävlingsbestämmelser pga corona-situationen

- Flaggstången ska alltid behållas i hålet. Undvik att ta i den. Om den behöver riktas upp, använd hand med handske eller en klubba.

- Det finns ett distansrör i hålkoppen för att det ska vara enklare att plocka upp bollen med flaggan kvar i koppen och bollen är alltid hålad, enligt reglerna, när en del av bollen är nedanför markytan.

- Vi har inga krattor i bunkrarna. Jämna till så noga du kan med hjälp av fötterna eller en klubba. Tänk hur du skulle vilja att bunkern ser ut när du själv hamnar i en.

- Anmälningsavgiften, 50 kr, ska betalas innan påbörjad rond, helst online vid anmälan. Som ett andra alternativ går det också att betala via Swish till nummer 1234949269 med meddelandet Fredagsgolf. Om du swishar åt någon annan, ange också namn på den personen. Se till att använda detta nummer och inte det som finns anslaget vid terminalen och i shopen

- Scorekort kommer bara accepteras i digital form. Både i OnTag och Gamebook finns möjlighet att dela scorekortet och med den funktionen ska ni skicka scorekortet via mail till evasofiamadsen+fredagsgolf@gmail.com senast kl 23:30 på speldagen. Se tips längst ner på den här sidan.
Uppgifter om hcp och tee kommer automatiskt med i det digitala scorekortet men ni måste separat ange markörens golf-id och starttid i mailet. Markörens golf-id får man förmoda att ni måste be om och blir därmed en form av markörens godkännande av din score.

- Som tidigare år gäller att ni själva ska registrera ronden på speldagen, antingen med poäng eller med slag enligt de nya handicapreglerna. Detta för att tävlingsledningen inte ska behöva sitta uppe till midnatt och mata in scorer i GIT.
Tips: Med OnTag är det bara att registrera scoren direkt från appen.

- Uteblivet mail med scorekort eller att det fattas markörens golf-id medför diskvalifikation.

(Denna lilla omväg med scorekort beror på att funktionen tävlingsscorekort i OnTag tyvärr inte fungerar i kombination med VSOP eftersom det då inte finns någon startlista.) 

Tävlingsbestämmelser Fredagsgolfen 2020

Varje fredag från vecka 17 till 38, utom v 21 och 31, kommer du kunna spela Fredagsgolfen. Tävlingen är endast öppen för medlemmar i VKGK, med hcp upp till 54,0. Valfri starttid och partner. Det är slaggolftävling över 18 hål i en gemensam klass som gäller.

Damer spelar från tee 48 och herrar från tee 57. Undantag för damer 70+ och yngre än 12 år och herrar 75+ och yngre än 12 år då dessa grupper kan välja att gå fram en tee enligt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser. Kravet är att val av främre tee sker vid anmälan och välj korrekt i appen.

Du kan spela när som helst under hela dagen men bara tävla med en rond och då med en markör som kan intyga din score. Markören måste inte själv vara med i tävlingen men ska ha giltigt golf-id.

Ronden måste också startas vid sådan tid att den kan avslutas samma dag både med hänsyn till mörker och eventuellt förutspått oväder.

Du bokar själv din starttid och anmäler dig till Fredagsgolfen i Min Golf på golf.se eller i terminalen. Anmälan är öppen från torsdag morgon 06:00 till kl 17:50 på fredagen.

Alla spelar i en gemensam klass pga av att vi har Order of Merit över hela säsongen.

Priser är i form av tillgodo i restaurangen som sätts in på ditt restaurangkort när du säger till i restaurangkassan.

Resultatlistan kommer att publiceras på Min Golf samt sättas upp på anslagstavlan senast tisdag veckan efter.

Fördelningen av prispengarna är enligt Spel- & Tävlingshandboken där var 7:e deltagare får pris. En del av anmälningsavgifterna sparas till priser i slutspelstävlingen.

Över hela säsongen löper en Order of Merit-tävling där man får poäng grundat på placering och antal deltagare.

De som deltar med minst 4 ronder under säsongen är kvalificerade att vara med i en slutspelstävling lördagen den 26/9, första start kl 13. Anmälningsavgift 50 kr

Resultatet från OoM kommer då att ligga till grund för någon slags fördel i slutspelet.

I slutspelet samlas vi efter rundan i restaurangen för fika och prisutdelning.

Lycka till!

 

 

Maila digitalt scorekort

Det bästa för tävlingsledningen är OnTag, men även Golf Gamebook fungerar. 

I OnTag Scorekort:
När ronden är avslutad, klicka helt enkelt på dela-symbolen och välj sedan E-post. Se filen OnTag Scorekort_dela.jpg nedan.

I Golf Gamebook:
När ronden är avslutad, se till att ditt eget scorekort visas och klicka på ordet "Dela". Du får då upp en ny bild med exakt det som du kommer att dela. Klicka då på dela-symbolen och välj via mail.
Se filerna Golf Gamebook_starta_dela.jpg och Golf Gamebook_dela.jpg nedan.