Fredagsgolfen 2021

Nu startar vi fredagsgolfen 2021 vecka 22, den 4 juni.


Efter de senaste direktiven från SGF så gäller regelboken utan några undantag, dvs krattorna tillbaka i bunkrarna och ingen lägesförbättring där, distansröret i hålkoppen ska bort och det är valfritt att putta med flaggan i eller ur. Vi kommer dock fortsätta med digitala scorekort liksom förra året, även om SGF nu säger att Regel 3.3b gäller.

Självklart gäller att man ska göra allting på ett så smittsäkert sätt som möjligt: Stanna hemma om du känner dig krasslig, håll avstånd till varandra, använd handduk eller handske för att ta i saker och ha gärna med lite handsprit i utrustningen.


SGFs tävlingsinformation med anledning av corona.


Fredagsgolfen har vuxit, vilket är mycket roligt, men för att det inte ska bli alltför jobbigt med administrationen är det en del nya bestämmelser som gäller och vi kommer också att vara mycket tuffare med att faktiskt diskvalificera spelare om tävlingsbestämmelserna inte följs, t ex inlämning av digitalt scorekort.
Läs noga igenom tävlingsbestämmelserna nedan minst en gång, även om du är en van fredagsgolfare.

Här är en punktlista av det viktigaste och om det inte följs leder det vanligtvis till diskvalifikation.

  • Betalning online vid anmälan
  • Digitalt scorekort eller foto av pappersscorekort skickas in senast kl 23:30 på speldagen
  • Alla ska skicka in ett mail, antingen med ett scorekort eller med information om vem som skickat in det. Se detaljer här
  • Vid byte av tee, för de som har rätt ålder för att kunna välja det, måste vald tee med korrekt antal slag vara valt i scorekortet
  • Var och en måste själv hcp-registrera rundan som tävingsrond 

Om något är oklart i tävlingsbestämmelserna, fråga Fredrik eller Eva.

Tävlingsbestämmelser Fredagsgolfen 2021

Varje fredag, med något undantag, från vecka 22 till 38 kommer du kunna spela Fredagsgolfen.

Tävlingen är endast öppen för medlemmar i VKGK, med hcp upp till 54,0. Valfri starttid och partner. Det är slaggolftävling över 18 hål i en eller två klasser, beroende på antalet deltagare, som gäller.

Damer spelar från tee 48 och herrar från tee 57. Undantag för damer 70+ eller yngre än 12 år och herrar 75+ eller yngre än 12 år då dessa grupper kan välja att gå fram en tee enligt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser. Kravet är att val av främre tee görs vid anmälan och väljs korrekt vid scorekortshanteringen.

Du kan spela när som helst under hela dagen men bara tävla med en rond och då med en markör som kan intyga din score. Markören måste inte själv vara med i tävlingen men ska ha giltigt och aktivt  golf-id.

Ronden måste också startas vid sådan tid att den kan avslutas samma dag både med hänsyn till mörker och eventuellt förutspått oväder.

Du bokar själv din starttid och anmäler dig till Fredagsgolfen i Min Golf på golf.se. Anmälan är öppen från torsdag morgon 06:00 till kl 17:50 på fredagen, vilket bör ge er gott om tid att i lugn och ro hemifrån sköta om anmälan och betalning.

- Anmälningsavgiften, 50 kr, ska betalas innan påbörjad rond, online vid anmälan. Det går att välja både kortbetalning och Swish och även utan att skapa ett konto. Detta är fr o m i år obligatoriskt och det går inte att anmäla sig utan att samtidigt betala. Vid eventuell avbokning innan anmälningstidens slut betalas startavgiften automatiskt tillbaka.

- Scorekort kommer bara accepteras i digital form. Använd någon av apparna OnTag eller Golf Gamebook eller i nödfall, skicka in ett foto av ditt korrekt ifyllda pappersscorekort. Scorekortet ska skickas via e-mail till evasofiagolf+fredagsgolf@gmail.com senast kl 23:30 på speldagen. 
Ange också aktuell hcp och tee, antal erhållna slag enlig slopetabell samt markörens namn och golf-id separat i mailet. Markörens golf-id får man förmoda att ni måste be om och blir därmed en form av markörens godkännande av din score. Det är också ok att bara en i bollen för scoren och skickar in, men alla deltagare måste skicka ett eget mail med info om vem som fört score och samma obligatoriska uppgifter som ovan, aktuell hcp och tee, spelhcp enligt slopen samt erhållen bruttoscore.
Läs vidare under Hantering av scorekort.

- Uteblivet mail senast tävlingsdagen kl 23:30 från respektive spelare medför diskvalifikation.

- Som tidigare år gäller att ni själva ska hcp-registrera ronden på speldagen, antingen med poäng eller med slag i Min Golf på golf.se. Även detta ingår i tävlingsbestämmelserna och kan leda till diskvalifikation om det inte följs.

Om det blir fler än 35 deltagare tävlar vi i två lika stora klasser, annars en gemensam klass.

Priser är i form av tillgodo i restaurangen som sätts in på ditt restaurangkort när du säger till i restaurangkassan.

Resultatlistan kommer att publiceras på Min Golf (och endast där) senast måndag veckan efter.

Fördelningen av prispengarna är enligt Spel- & Tävlingshandboken där var 7:e deltagare får pris. En del av anmälningsavgifterna sparas till priser i en slutspelstävling den 25/9.

Över hela säsongen löper en Order of Merit där man tilldelas placeringspoäng från respektive klass men i en enda OoM-klass. Resultatet från OoM kommer då att ligga till grund för en fördel i slutspelet där man beroende på sin placering i OoM får avdrag med ett visst antal slag på sin slutspelsscore.

De som deltar med minst 4 ronder under säsongen är kvalificerade att vara med i slutspelstävlingen lördagen den 25/9, första start kl 12:00. Anmälningsavgift 50 kr. Pga vikande dagssljus så års är deltagarantalet begränsat till 40. Vid eventuell överanmälan gäller anmälningsordning.

Lycka till!