Fredagsgolfen 2020

Fredagsgolfen 2020 drar igång vecka 17

Jo, trots corona-restriktioner anser vi att vi kan spela Fredagsgolfen nästan som vanligt. Vi följer de direktiv som SGF har sammanställt och gör lite justeringar i tävlings- och ordningsregler. Dessa kan förstås komma att ändras när det kommer nya direktiv. För övrigt gäller naturligtvis Folkhälsomyndighetens uppmaningar om att hålla 2 meters avstånd till varandra och att stanna hemma om man känner sig det minsta krasslig.
Läs noga igenom tävlingsbestämmelserna nedan, särskilt de nya tillfälliga.

Uppdaterat 4/7 med anledning av att den tillfälliga lokala regeln om lägesförbättring är återinförd. Att regeln finns gör dock inte att man helt ska strunta i att jämna ut sina djupa fotspår. 

Fr o m vecka 21 gäller att om det är fler än 35 deltagare tävlar vi i två lika stora klasser.

Tillfälliga tävlingsbestämmelser pga corona-situationen

- Flaggstången ska alltid behållas i hålet. Undvik att ta i den. Om den behöver riktas upp, använd hand med handske eller en klubba.

- Det finns ett distansrör i hålkoppen för att det ska vara enklare att plocka upp bollen med flaggan kvar i koppen och bollen är alltid hålad, enligt reglerna, när en del av bollen är nedanför markytan.

- Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker ska spelaren jämna ut sanden med sin fot eller klubba. Det är dock lägesförbättring inom en klubblängd i bunkern enligt tillfällig lokal regel.

- Anmälningsavgiften, 50 kr, ska betalas innan påbörjad rond, online vid anmälan. Det går att välja både kortbetalning och Swish och även utan att skapa ett konto. Detta sätt sparar mycket tid från adminstration och vi ber er använda det. Som ett andra, oönskat, alternativ går det också att betala via Swish till nummer 1234949269 med meddelandet Fredagsgolf. Om du swishar åt någon annan, ange också namn på den personen. Se till att använda detta nummer och inte det som finns anslaget vid terminalen och i shopen

- Scorekort kommer bara accepteras i digital form från appen OnTag eller Golf Gamebook. Läs vidare under Hantering av scorekort. Det digitala scorekortet ska skickas via mail till evasofiagolf+fredagsgolf@gmail.com senast kl 23:30 på speldagen. 
Uppgifter om hcp och tee kommer automatiskt med i det digitala scorekortet när man anväder dela-funktionen i appen, men ni måste separat ange markörens golf-id i mailet. Markörens golf-id får man förmoda att ni måste be om och blir därmed en form av markörens godkännande av din score.

- Det är också ok att bara en i bollen för scoren och skickar in, men alla deltagare måste skicka ett mail med info om vem som fört score och vilken bruttoscore man har. Läs vidare under Hantering av scorekort.

- Som tidigare år gäller att ni själva ska registrera ronden på speldagen, antingen med poäng eller med slag enligt de nya handicapreglerna. 

- Uteblivet mail från respektive spelare medför diskvalifikation.

(Denna lilla omväg med scorekort beror på att funktionen tävlingsscorekort i OnTag tyvärr inte fungerar i kombination med VSOP eftersom det då inte finns någon startlista.) 

Tävlingsbestämmelser Fredagsgolfen 2020

Varje fredag från vecka 17 till 38 kommer du kunna spela Fredagsgolfen. Tävlingen är endast öppen för medlemmar i VKGK, med hcp upp till 54,0. Valfri starttid och partner. Det är slaggolftävling över 18 hål i en eller två klasser, beroende på antalet deltagare, som gäller.

Damer spelar från tee 48 och herrar från tee 57. Undantag för damer 70+ eller yngre än 12 år och herrar 75+ eller yngre än 12 år då dessa grupper kan välja att gå fram en tee enligt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser. Kravet är att val av främre tee görs vid anmälan och väljs korrekt i scorekortsappen.

Du kan spela när som helst under hela dagen men bara tävla med en rond och då med en markör som kan intyga din score. Markören måste inte själv vara med i tävlingen men ska ha giltigt golf-id.

Ronden måste också startas vid sådan tid att den kan avslutas samma dag både med hänsyn till mörker och eventuellt förutspått oväder.

Du bokar själv din starttid och anmäler dig till Fredagsgolfen i Min Golf på golf.se eller i terminalen. Anmälan är öppen från torsdag morgon 06:00 till kl 17:50 på fredagen.

Om fler än 35 deltagare tävlar vi i två lika stora klasser, annars en gemensam klass. Över hela säsongen löper en Order of Merit där man tilldelas placeringspoäng från respektive klass men i en enda OoM-klass.

Priser är i form av tillgodo i restaurangen som sätts in på ditt restaurangkort när du säger till i restaurangkassan.

Resultatlistan kommer att publiceras på Min Golf samt sättas upp på anslagstavlan senast måndag veckan efter.

Fördelningen av prispengarna är enligt Spel- & Tävlingshandboken där var 7:e deltagare får pris. En del av anmälningsavgifterna sparas till priser i slutspelstävlingen.

Över hela säsongen löper en Order of Merit-tävling där man får poäng grundat på placering och antal deltagare.

De som deltar med minst 4 ronder under säsongen är kvalificerade att vara med i en slutspelstävling lördagen den 26/9, första start kl 13. Anmälningsavgift 50 kr

Resultatet från OoM kommer då att ligga till grund för någon slags fördel i slutspelet.

I slutspelet samlas vi efter rundan i restaurangen för fika och prisutdelning.

Lycka till!