Fredagsgolfen

Varje fredag från och med vecka 18 kommer du kunna spela Fredagsgolfen. Valfri starttid och partner. Det är slaggolftävling över 18 hål som gäller. Damer spelar från tee 48 och herrar från tee 57. Du kan spela när som helst under hela dagen men bara en rond och då med en markör som kan signera ditt scorekort. Markören måste inte själv vara med i tävlingen men ska ha giltigt golf-id.

Du bokar själv din starttid och anmäler dig till Fredagsgolfen i Min Golf på golf.se eller i terminalen. Anmälan är öppen från torsdag morgon till kl 17:50 på fredagen. Startavgiften, 50 kr, ska betalas innan påbörjad rond antingen online vid anmälan eller i Receptionen under deras öppettider. När det är stängt går det också att betala via Swish till nummer 1234949269 med meddelandet Fredagsgolf. Om du swishar åt någon annan, ange också namn på den personen. Se till att använda detta nummer och inte det som finns anslaget vid terminalen och i shopen.

Skriv ut ett scorekort per spelare, eller använd ett blankt. Om du använder ett blankt, skriv Fredagsgolf under tävling och fyll i namn, exakt hcp samt starttid.

När ni är klara signerar både spelare och markör scorekortet och sedan lägger ni det i brevlådan för Fredagsgolfen som sitter längst till höger i golfbilsbåset. 

OBS! Ronden är handicap-grundande och ni måste själva registrera ny Hcp som en Tävlingsrond eller Föranmäld sällskaprond i Min Golf.
Detta för att ni ska ha aktuell hcp även under helgen. Inmatningen av fredagstävlingens scorer görs kanske inte förrän måndag eftermiddag.

  • Prispengarna kommer att sättas in på ditt restaurangkort. 
  • Resultatlistan kommer att publiceras på Min Golf samt sättas upp på anslagstavlan senast tisdag veckan efter. 
  • Fördelningen av prispengarna är enligt Spel- & Tävlingshandboken, se tabell nedan.

Nytt för i år är att det löper en Order of Merit-tävling över hela säsongen. Medelvärdet av de 4 bästa nettoscorerna per spelare beräknas. En del av startavgifterna sparas till priser i denna. Om det är många deltagare som kvalificerar sig med 4 ronder är det möjligt att vi ordnar en slutspelstävling om potten, annars fördelas den direkt. 

Det verkar nu som att det kan bli tillräckligt många för att ordna ett slutspel. Det blir i så fall den 29/9 med första start kl 12:00. Snittscoren av de fyra bästa ronderna under året läggs ihop med resultatet för slutspelsronden, så man har fördel av sin placering i OoM men alla har chans att klättra med en bra slutspelsrunda. 


1-7 deltagare - 100% till vinnaren
8-14 deltagare - 70%, 30%
15-21 deltagare - 60%, 30%, 10%
Osv...

Lycka till!