Fredagsgolfen

Fredagsgolfen drar igång vecka 18

Det var ju glädjande stort intresse för Fredagsgolfen förra året och vi hoppas på ännu större i år. Med så många deltagare måste vi styra upp med lite pekpinnar så att det blir så lika förutsättningar som möjligt för deltagarna. Läs igenom nedan vad som gäller, sedan är det bara att spela på så bra man kan för dagen. Varmt välkomna till Fredagsgolfen 2019!

Tävlingsbestämmelser Fredagsgolfen 2019

Varje fredag från och med vecka 18, utom v 22 och 31, kommer du kunna spela Fredagsgolfen. Tävlingen är endast öppen för medlemmar i VKGK. Valfri starttid och partner. Det är slaggolftävling över 18 hål i en klass som gäller. Damer spelar från tee 48 och herrar från tee 57. Undantag för damer 70+ och yngre än 12 år och herrar 75+ och yngre än 12 år då dessa grupper kan välja att gå fram en tee enligt klubbens allmänna tävlingsbestämmelser. Kravet är att val av främre tee sker vid anmälan.
Du kan spela när som helst under hela dagen men bara tävla med en rond och då med en markör som kan signera ditt scorekort. Markören måste inte själv vara med i tävlingen men ska ha giltigt golf-id.
Ronden måste också startas vid sådan tid att den kan avslutas samma dag både med hänsyn till mörker och eventuellt förutspått oväder.

Du bokar själv din starttid och anmäler dig till Fredagsgolfen i Min Golf på golf.se eller i terminalen. Anmälan är öppen från torsdag morgon 06:00 till kl 17:50 på fredagen. Anmälningsavgiften, 50 kr, ska betalas innan påbörjad rond antingen online vid anmälan eller i Receptionen under deras öppettider. När det är stängt går det också att betala via Swish till nummer 1234949269 med meddelandet Fredagsgolf. Om du swishar åt någon annan, ange också namn på den personen. Se till att använda detta nummer och inte det som finns anslaget vid terminalen och i shopen.

I år använder vi inga utskrivna scorekort utan man måste fylla i själv. Skriv Fredagsgolf under tävling och fyll i namn, exakt hcp, erhållna slag samt starttid.
Allt måste vara korrekt ifyllt för att scoreinmatningen ska gå smidigt för tävlingsledaren. Om du är osäker på ditt exakta hcp så kan du se det i Min Golf eller i terminalen på klubben.

När ni är klara signerar både spelare och markör scorekortet och sedan lägger ni det i brevlådan för Fredagsgolfen som sitter längst till höger i golfbilsbåset. Oläsligt eller ej korrekt signerat scorekort medför diskvalifikation. Ej inlämnat scorekort tolkas som avbruten rond.

OBS! Ronden är handicap-grundande och ni måste själva registrera ny Hcp som en Tävlingsrond eller Föranmäld sällskaprond i Min Golf. 
Detta är mycket viktigt för att ni ska ha aktuell hcp även under helgen. Inmatningen av fredagstävlingens scorer görs kanske inte förrän måndag eftermiddag och det medför krånglig administration att korrigera i efterhand.

  • Alla spelar i en klass pga av att vi har Order of Merit över hela säsongen
  • Priser är i form av tillgodo i restaurangen som sätts in på ditt restaurangkort när du säger till i restaurangkassan. 
  • Resultatlistan kommer att publiceras på Min Golf samt sättas upp på anslagstavlan senast tisdag veckan efter. 
  • Fördelningen av prispengarna är enligt Spel- & Tävlingshandboken där var 7:e deltagare får pris.

Över hela säsongen löper en Order of Merit-tävling där man får poäng grundat på placering och antal deltagare. En del av anmälningsavgifterna sparas till priser i denna. De som kvalificerar sig med 4 deltagande ronder får spela en slutspelstävling fredagen den 4/10. Resultatet från OoM kommer då att ligga till grund för någon slags fördel i slutspelet.

I slutspelet startar vi från två tee för att hålla ihop startfältet och samlas efter rundan i restaurangen för fika och prisutdelning.

Lycka till!