Speciella scorekortsdirektiv pga av corona-smittan.

Endast digitala scorekort förda i appen OnTag eller i Golf Gamebook accepteras. I OnTag kommer spelarens hcpmoch använd tee automatiskt med när man använder dela-funktionen. 

Det ska skickas in via dela-funktionen i appen till mailadress evasofiagolf+fredagsgolf@gmail.com. Se första bilden nedan.

Det är ok att bara en av spelarna som finns med i samma scorekort skickar in efter att spelarna muntligt gått igenom scoren hål för hål samtidigt som man håller fysiskt corona-avstånd. 

Den som skickar in ska skriva i mailet eget namn (om det inte tydligt framgår av mail-avsändaren) och vem som var markör för den egna scoren. Se andra bilden nedan.

De som inte skickar in scorekortet själva ska skicka ett separat mail till samma adress där man anger vem som skickat in scorekortet och vilken bruttoscore man har. Se tredje bilden nedan.

Tips:

När ni mailar in scorekortet, skicka också en kopia till er själva så ser ni direkt att det bör ha gått iväg korrekt och att all nödvändig information är med.

Om man inte har möjlighet att använda digitalt scorekort själv, skriv då ner egen score på en papperslapp så att ni har något att motläsa med.

I senaste versionen av OnTag (från 24/4 2020) kan man skapa eget scorekort och lägga till spelare. Användbart när ni har olika bokningsnummer på starttiden. Man måste dock ha golf-id på personerna första gången, sedan går det att spara som favoriter om så önskas.

När det gäller Golf Gamebook kommer tee och hcp med om man delar på rätt sätt. Jag har fått scorekort där det inte syns och troligen har spelaren då tagit skärmdump istället för att dela. Det är ok, men komplettera i så fall med tee och hcp i mailet.

Om problemet med appen beror på dålig mobiltäckning så kan man upp till 2 timmar innan starttid ankomstanmäla sig och hämta eller skapa scorekortet var som helst där man har bra täckning, t ex hemma. Se bara till att också öppna ronden i appen så går det bra att föra sin score utan någon som helst täckning ute på banan. Avsluta sedan ronden i lugn och ro hemma.

Spara den långa, krångliga mailadressen i din adressbok så går det enklare nästa gång.

Var uppmärksam på kontrollfråga om du vill radera ronden så att du inte tar bort den av misstag. Om den är raderad fungerar inte den delade länken längre även fast ni har skickat in den till TL i tid.

Maila rondresultat
Första bilden visar hur man delar scorekortet via mail i OnTag. När ronden är avslutad, klicka helt enkelt på dela-symbolen och välj sedan E-post.

Andra bilden visar nödvändigt innehåll för att scoren ska accepteras.

Tredje bilden visar nödvändigt mail och innehåll från de som inte själva skickar in det digitala scorekortet.