Det fungerade väldigt bra med digitalt insända scorekort i Fredagsgolfen under 2020 och underlättade oerhört för Tävlingsledningen. Vi fortsätter därför med det systemet oavsett pandemi-restriktioner. Vi måste dock styra upp och sätta bestämmelser hur det ska gå till och det beskrivs här nedan. Om det inte följs leder det till diskvalifikation. Om något är oklart eller tillfälligt krånglar är ni välkomna att skicka en fråga till samma mail-adress som gäller för scorekorten.

 

Endast insända scorekort via mail till mailadress evasofiagolf+fredagsgolf@gmail.com accepteras.

I apparna OnTag eller Golf Gamebook kan scorekortet enkelt skickas via Dela-funktionen, se första bilden nedan.
Det går också bra att skicka in ett foto på ett handskrivet pappersscorekort, men då måste det tydligt synas spelarens namn, exakt hcp, vald tee (för de som har tillåtelse att välja tee), markörens namn och golfid samt starttid.

Det är ok att bara en av spelarna som finns med i samma scorekort skickar in efter att spelarna muntligt gått igenom scoren hål för hål. Notera att man i Golf Gamebook måste dela varje spelares scorekort var för sig. I OnTag följer alla spelarna med i en och samma delning.

Den som skickar in ska skriva i mailet eget namn (om det inte tydligt framgår av mail-avsändaren) och namn och golfid för den som var markör för den egna scoren. Om det inte tydligt framgår av scorekortet ska även samt aktuell hcp och tee samt antal erhållna slag enligt slope stå med. Se andra bilden nedan.

De som inte skickar in scorekortet själva ska skicka ett separat mail till samma adress där man anger vem som skickat in scorekortet, aktuell hcp och tee samt erhållen bruttoscore. Se tredje bilden nedan.

OBS! Radera inte ronden från OnTag innan resultatlistan är publicerad! Om den är raderad fungerar inte den delade länken längre även fast ni har skickat in den till TL i tid. Om det ändå skulle hända är det upp till spelaren att ordna fram ett giltigt scorekort innan kl 23:30 på speldagen för att slippa bli diskvalificerad.

Tips:

När ni mailar in scorekortet, skicka också en kopia till er själva så ser ni direkt att det bör ha gått iväg korrekt och att all nödvändig information är med.

Om man inte har möjlighet att använda digitalt scorekort själv, skriv då ner egen score på papper så att ni har något att motläsa med.

I OnTag kan man skapa eget scorekort och lägga till spelare. Användbart när ni har olika bokningsnummer på starttiden. Man måste dock ha golf-id på personerna första gången, sedan går det att spara som favoriter om så önskas.

Om problemet med appen beror på dålig mobiltäckning så kan man upp till 2 timmar innan starttid ankomstanmäla sig och hämta eller skapa scorekortet var som helst där man har bra täckning, t ex hemma. Se bara till att också öppna ronden i appen så går det bra att föra sin score utan någon som helst täckning ute på banan. Avsluta sedan ronden i lugn och ro hemma.

Spara den långa, krångliga mailadressen i din adressbok så går det enklare nästa gång.

Maila rondresultat
Första bilden visar hur man delar scorekortet via mail i OnTag. När ronden är avslutad, klicka helt enkelt på dela-symbolen och välj sedan E-post.

Andra bilden visar nödvändigt innehåll för att scoren ska accepteras.

Tredje bilden visar nödvändigt mail och innehåll från de som inte själva skickar in det digitala scorekortet.