Tävlingsinformation med anledning av coronapandemin

Tävlingssäsongen 2020 kommer inte att bli som vanligt. Vi följer SGF´s riktlinjer dag för dag. Fram t o m 30/6 gäller nuvarande riktlinjer, men fr o m juli månad lättas det något på tävlingsrestriktionerna. Det innebär att vi bör kunna genomföra en del golftävlingar i golfveckan och vi ska även försöka hitta nya datum för våra sponsorer Peugeot, ICA Maxi och Engströms Bil.

SGF har utfärdat tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor 2020 som vi måste följa när vi anordnar en tävling. Om vi ser att de är svåra att uppfylla kommer vi hellre ställa in tävlingen än att riskera något, varken för deltagare eller funktionärer.

Vi har bestämt att vi kan hålla igång Fredagsgolfen (som spelas på valfri starttid och med valfritt spelsällskap) nästan som vanligt med lite justeringar i tävlingsbestämmelserna. Läs mer under Fredagsgolfen.

När vi så småningom bestämmer att genomföra en klubbtävling kommer vi att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av digitalt tävlingsscorekort. Funktionen finns i appen OnTag Scorekort och gör att spelarens registrerade score går rakt in i GIT Tävling så att ingen funktionär behöver hantera ett pappersscorekort. Ladda gärna hem appen nu direkt om ni inte redan har den och bekanta er med den. Den är även mycket bra för vanliga sällskaps- och handicapronder.

Appen Golf Gamebook är också en bra app för digitala scorekort men har tyvärr inte funktionen med tävlingsscorekort. Då kan man istället lösa det med att scoren mailas in till tävlingskansliet som då kan mata in den.