Barn & Ungdomsträning

Junior & Elit verksamheten på Vreta Kloster Golfklubb riktar sig till alla golfintresserade barn och ungdomar upp till 21 år som vill träna, tävla och leda. Verksamheten innefattar Golfkul, Gröna Kortet-utbildning, veckoträning för bredd och elit, spelträning, tävling och utbildning för ledare.

All information om träningen 2019 kommer upp
på hemsidan i slutet av janauri.

Läs noga igenom all information innan ni anmäler er så ert barn hamnar i rätt grupp.

Golfäventyret och utvecklingsgrupperna börjar vecka. Golfkul börjar vecka. Golfäventyret och utvecklingsgrupperna har 2 träningar i veckan på våren och hösten. Under sommarlovet är det en träning i veckan. Det blir mycket spel på banan under säsongen. Golfkul har 10 pass, 5 på våren och 5 på hösten.

Alla föräldrar som har barn med i träningen behöver hjälpa till under några träningar per år. Detta är ett måste för att vi ska kunna genomföra träningen. På mötet på Kick-Offen den går vi igenom mer exakt vad det innebär. Jätteviktigt att alla föräldrar kan närvara!

Varje grupp består av max 12 barn. Det är först till kvarn som gäller. De 12 första som anmäler sig är garanterad plats. Övriga som anmäler sig kan vi komma att behöva flytta till andra tider.

Anmälningstiden går ut den 22 april kl 23.59.

Längre ner på sidan hittar ni all information och grupper, datum och tider.

 


Golfkul

Träningsgrupp för barn som vill böja känna på vad kul golf kan vara. Anpassas för åldrarna 5-7 år. 10 träningspass under säsongen. 1 prova-på pass och 9 ordinarie. På varje pass kommer vi ha en liten fikapaus vilket innebär att ni gärna får ta med något gott att äta.

Välj Golfkul i rullgardinsmenyn.

Mål: Ha en rolig och lekfull träning som inkörsport till golfen.

Kostnad: 600 kr

 

Datum och tider

 

TILL ANMÄLANGolfäventyret

Barn i åldrarna 8-15 år. Indelning efter ålder. Nybörjarutbildning genom materialet Golfäventyret. 34 träningspass under säsongen. 2 Träningstillfällen per vecka. Under slutet av golfäventyret går man vidare till Utvecklingsgrupperna och fortsätter så under hösten. Pikétröja ingår

Välj Golfäventyret och grupp i rullgardinsmenyn.

Mål: Ta gröna kortet och gå vidare till utvecklingsgrupperna.

Kostnad: 950 kr

 

Datum och tider

 

Golfäventyret Grupp 1 

Ålder:

Dagar & tid:
 

Golfäventyret Grupp 2

Ålder:

Dagar & tid: 

 

Golfäventyret Grupp 3

Ålder:

Dagar & tid:

 

TILL ANMÄLANUtvecklingsgruppen

En träningsgrupp för de som vill nå officiellt handicap, dvs bättre än 36. En tränare som ansvarar fo¨r träningen. Assisterande tränare är elitjuniorer. 2 träningspass per vecka vår och höst, ett träningspass på sommaren. Blandat teknik och spel varvas. Rabatt på enskilda lektioner med klubbens tränare. Möjlighet att vara med på Skandia-cup lägret. Pikétröja ingår. 

Välj Utvecklingsgruppen och grupp i rullgardinsmenyn.

Mål: Gå vidare till utvecklingsgrupperna Östgöta gruppen och JSM Gruppen

Kostnad: 1300 kr

 

Datum och tider

 

 

Utvecklingsgruppen Grupp 1

Ålder:

Dagar & tider:

 

Utvecklingsgruppen Grupp 2

Ålder:

Dagar & tider:

 

Utvecklingsgruppen Grupp 3

Ålder:

Dagar & tider:

 

TILL ANMÄLAN


 

Östgötagruppen 

En träningsgrupp för de som nått officiellt handicap, dvs bättre 36 och vill utveckla sitt tävlingsspelande. En tränare som ansvarar för träningen. Assisterande tränare är föräldrar/elitjuniorer. Träning under hela året. Mindre lek och mer seriös träning. Spelträning på banan. Möjlighet till träningsläger på hemmabanan. Tävla några klubbtävlingar per säsong, samt Skandia Tour distrikt A och/eller B. Delta i lagtävlingar som Östgötaserien.

Mål: Gå ner till spelhandicap 20 under säsongen och fortsätta till JSM Gruppen.

Kostnad: 1800 kr

 

TILL ANMÄLAN


 

JSM Gruppen

En grupp för de som kommit lite längre i utvecklingen och som vill lite mer med golfen. Uttagning till JSM Laget sker av klubbens tränare med följande kriterier;

-  Tävlingsresultat
-  Ambition
-  Träningsflit
-  Handicap, spelhandicap 15 eller bättre.

Träning året runt. Teknikträning 2 gånger i veckan under golfsäsong. Spelträning en gång i veckan under golfsäsong.Ska ha en förståelse för de olika bollflyktslagarna. Börja med individuell portfolio på fore.nu. Personlig uppföljning och utvecklingssamtal vävs in den vanliga träningen.  Tävla i klubbtävlingar, Junior KM, DM och Skandia Tour Regional eller högre. Vreta Kloster kommer att anordna vinterträning och ett träningsläger på våren. För de som vill kan ett spelarkontrakt upprättas som innebär både rättigheter och skyldigheter vilket spelaren och klubben förbinder sig att följa.

Mål: Individuella mål sätts upp för varje spelare, dessa skall kontinuerligt följas upp under säsongen av ansvarig tränare. Spelaren ska bli stabil under 80 slag och gå vidare till Elitlaget.

Kostnad: 2100 kr