Barn & Ungdomsträning

Junior & Elit verksamheten på Vreta Kloster Golfklubb riktar sig till alla golfintresserade barn och ungdomar upp till 21 år som vill träna, tävla och leda. Verksamheten innefattar Golfkul, Gröna Kortet-utbildning, veckoträning för bredd och elit, spelträning, tävling och utbildning för ledare.

 

Nu går det att anmäla sig till årets juniorträning!

 

Läs noga igenom all information innan ni gör anmälan så att ert barn hamnar i rätt grupp.

Golfäventyret och Utvecklingsgrupperna börjar vecka 19. Golfkul börjar vecka 20. Golfäventyret och Utvecklingsgrupperna har 2 träningar i veckan på våren och hösten. Under sommarlovet är det en träning i veckan. Det blir mycket spel på banan under säsongen.

Alla föräldrar som har barn med i träningen behöver hjälpa till under några träningar per år. Detta är ett måste för att vi ska kunna genomföra träningen.

Normalt brukar vi starta Juniorträningen med en Kick-Off. På grund av rådande omständigheter så kan vi inte genomföra den i år. I samband med Kick-Offen brukar vi ha ett föräldrarmöte där vi informererar om året. Detta löser vi i år digitalt. 3 mötestillfällen är planerade. Info om dagar och tider för mötena mailas ut och läggs ut på hemsidan i god tid innan.

Varje grupp består av max 12 barn. Det är först till kvarn som gäller. De 12 första som anmäler sig är garanterad plats. Övriga som anmäler sig kan vi behöva flytta till andra tider.

Anmälningstiden går ut den 2 maj kl 23.59.

Nedan hittar ni all information och grupper, datum och tider. Längst ner på sidan hittar ni anmälningsformuläret.

 Golfkul

Träningsgrupp för barn som vill testa på golf. Här leker vi golf utan några krav eller mål. Syftet är att det skall vara roligt. Vi börjar med SNAG golf för att mer och mer gå över till riktiga klubbor och bollar. Anpassas för åldrarna 5-7 år. 10 träningspass under säsongen, 5 på våren och 5 på hösten. På varje träning har vi en fikapaus på 15 min, ta gärna med något gott och nyttigt att äta. Pikétröja ingår.

Välj Golfkul i rullgardinsmenyn.

Mål: Ha en rolig och lekfull träning som inkörsport till golfen.

Kostnad: 600 kr


Datum och tider

Träningen startar vecka 20.


Grupp 1

Dag: lördagar

Tid: 09.30-10.45

 

Grupp 2

Dag: lördagar

Tid: 11.00-12.15Golfäventyret (Grönt Kort)

Barn i åldrarna 8-15 år. Indelning efter ålder. Nybörjarutbildning genom materialet Golfäventyret där målet är att ta det Gröna kortet. Det är drygt 30 träningspass under säsongen. 2 träningspass per vecka vår och höst, ett träningspass på sommaren. Möjlighet att vara med på Teen-Cup-lägret. Nästa steg blir att gå vidare till Utvecklingsgruppen. Pikétröja ingår.


Medlemskapet ingår i kursavgiften under första året.

 

Välj Golfäventyret och grupp i rullgardinsmenyn.

Mål: Ta grönt kort och gå vidare till utvecklingsgruppen.

Kostnad: 1500 kr

Datum och tider

Alla grupper i Golfäventyret börjar vecka 19.

 

Golfäventyret Grupp 1 

Ålder: 8-12 år

Dagar & tider: Måndagar 17.00-18.00 (teknik) och onsdagar 17.30-19.30 (spel)

 

Golfäventyret Grupp 2

Tjejgrupp

Dagar & tider: Måndagar 18.10-19.10 (teknik) och onsdagar 17.30-19.30 (spel)

 

Golfäventyret Grupp 3

Ålder: 8-12 år

Dagar & tider: Tisdagar 17.00-18.00 (teknik) och onsdagar 17.30-19.30 (spel)


Golfäventyret Grupp 4

Ålder: 11-15 år

Dagar & tider: Tisdagar 18.10-19.10 (teknik) och onsdagar 17.30-19.30 (spel)

 Utvecklingsgruppen

En träningsgrupp för de som vill nå under handicap 30. En tränare som ansvarar för träningen och en hjälptränare. Det är drygt 30 träningspass under säsongen. 2 träningspass per vecka vår och höst, ett träningspass på sommaren. Ingår både teknik och spel. Rabatt på enskilda lektioner med klubbens tränare (150kr/30min). Möjlighet att vara med på Teen Cup-lägret. Pikétröja ingår.

Välj Utvecklingsgruppen och grupp i rullgardinsmenyn.

Mål: Gå vidare till Vretas Framtid

Kostnad: 1300 kr. För att vara med i Utvecklingsgruppen är kravet medlemskap som är 100 kr x ålder. Vill du veta mer om medlemskapet klicka HÄR.

Datum och tider

 Alla grupper i Utvecklingsgrupperna bärjar vecka 19.

 

Utvecklingsgruppen Grupp 1

Ålder: 8-12 år

Dagar & tider: Måndagar 19.20-20.20 (teknik) och torsdagar kl 17.30-20.00 (spel)

 

Utvecklingsgruppen Grupp 2

Tjejgrupp

Dagar & tider: Tisdagar 19.20-20.20 (teknik) och torsdagar 17.30-20.00 (spel)

 

Utvecklingsgruppen Grupp 3

Ålder: 8-12 år

Dagar & tider: Onsdagar 17.00-18.00 (teknik) och torsdagar 17.30-20.00 (spel) 


Utvecklingsgruppen Grupp 4

Tjejgrupp

Dagar & tider: Onsdagar 18.10-19.10 (teknik) och torsdagar 17.30-20.00 ( spel)

 

Utvecklingsgruppen Grupp 5

Ålder: 11-15 år

Dagar & tider: Onsdagar 19.20-20.20 (teknik) och torsdagar 17.30-20.00 (spel) 

 


 

Vretas Framtid

En träningsgrupp för de som kommit under 30 i hcp och vill utveckla sitt tävlingsspelande. En tränare som ansvarar för träningen. Träning året runt. Spelträning på banan. Fysträning. Möjlighet att åka på vårläger. Gamebook skall användas för statistik. Spela Teen tour first. Delta i alla KM. Delta i lagtävlingar som Östgötaserien.

Mål: Gå ner till spelhandicap 10 under säsongen och fortsätta till Vreta Tour.

Är du intresserad av att börja i denna grupp kontaktar du Fredrik Sjöberg på fredrik.sjoberg@vkgk.se eller David Rickardsson på david@vkgk.se .


 

Vreta Tour

Träningsgruppen för spelare som har golf som första idrott. Bli stabil på banans par. Träning året runt. Teknikträning 2 gånger i veckan under golfsäsong. Spelträning en gång i veckan under hela året. Fysträning under hela året. Ska ha en förståelse för de olika bollflyktslagarna. Individuell träning. Egen tidsbokad träning med tränare. Personlig uppföljning och utvecklingssamtal vävs in den vanliga träningen. Gamebook skall användas för statistik. Vreta Kloster anordnar ett träningsläger på våren. Ett spelarkontrakt upprättas som innebär både rättigheter och skyldigheter vilket spelaren och klubben förbinder sig att följa. Spela JMI, alla KM och Teen Tour Future eller högre.

Mål: Individuella mål sätts upp för varje spelare, dessa skall kontinuerligt följas upp under säsongen av ansvarig tränare. Spelaren ska ha en snittscore under 76 slag och gå vidare till Tourspelare.

Är du intresserad av att börja i denna grupp kontaktar du Fredrik Sjöberg på fredrik.sjoberg@vkgk.se eller David Rickardsson på david@vkgk.se .


 

Vreta Tourspelare   

Spelare på professionell nivå.

Individuell träning.

Mål: Individuella mål sätts upp för varje spelare, dessa skall kontinuerligt följas upp under säsongen av ansvarig tränare. Ett spelarkontrakt upprättas som innebär både rättigheter och skyldigheter vilket spelaren och klubben förbinder sig att följa.