Tävlingar

Som Barn, Ungdom eller Junior i Vreta Kloster Golfklubb finns det många sätt att tävla på olika nivåer:

  • Klubbtävlingar, ordnade av dina juniortränare.
  • En del klubbar ordnar tävlingar för barn och ungdomar och bjuder in andra klubbar i vårt distrikt, ledare och tränare har mer information.
  • Klubbtävlingar, hittar du på klubbens hemsida.
  • Ett ytterligare steg i tävlandet är att vara med i klubbens lag, som spelar i Östgötaserien.
  • Galvin Green PGA Junior ProAm
  • Golfförbundet ordnar Teen Tourtävlinga på olika nivåer.
  • Junior Masters Invitational. Tävlingarna är fördelade över hela landet.
  • JSM-klubblag. En lagtävling som avgörs i fyra kvalomgångar med start i ditt distrikt/region och final utomlands.

 

Östgötaserien

En lagtävling som har som motto, att ha kul och att träna på att tävla. Klubbarna i distrikten anmäler ett eller två 4-mannalag. Spelare kan bara spela i ett av lagen då klubben anmält två lag. Tävlingen är öppen för flickor och pojkar födda 2002 och senare. Spelformen är matchspel med handicap, gul respektive röd tee eller motsvarande. Matcherna består av 2 bästboll- matcher över 9 hål och 4 singelmatcher över 9 hål. Lagledaren får under pågående tävling bedriva coaching med sitt lag. Eventuell caddie ska vara vuxen. Lagledaren ansvarar för att samtliga spelare i sitt lag uppträder enligt de bestämmelser som gäller vid tävlingar. Ingen avgift utgår och hemmaklubben bjuder på greenfee. Beroende på antal lag spelar vi i 2 st. pooler Öst/Väst eller en rak serie. Två lag möts på ena lagets hemmabana vilket är förutbestämt enligt spelschema. Läs mer i Östgötaseriens tävlingsbestämmelser samt du är väl med och spelar Östgötaserien?

 

Galvin Green PGA Junior ProAm

En av Sveriges populäraste juniortävlingar. Galvin Green PGA Junior ProAm är PGA:s stora ungdomstävling som ger minst tre juniorer på varje klubb möjligheten att spela bästboll i lag med sin PGA Tränare. Galvin Green PGA Junior ProAm ger PGA Tränaren möjlighet att erbjuda sin klubbs junior- och tävlingsverksamhet ett mycket uppskattat och för juniorerna utvecklande tävlingsinslag. Ca 2 500 juniorer startar i klubbkvalen. Totalt deltar runt 130 lag från 90 klubbar. Som junior, eller för den delen som ung människa, minns man de där speciella händelserna som var något utöver det ”vardagliga”. Det kunde vara en skolresa, en utflykt eller ett tävlingsinslag inom den idrott man utövade.

Av juniorerna skall minst en vara flicka. Klubbkvalet spelas som en slagtävling över 18 hål (röd/gul tee) för klubbens juniorer. Klubbkvalet skall spelas i god tid före Distriktsfinal. Fredrik kan berätta mer.

 

Golfförbundets Teen Tour

Teen Tour är ett toursystem i vilket alla juniorer 13–21 år kan tävla individuellt under säsongen, på tre olika nivåer. Teen Tour First, Future och Elite. För att kunna anmäla sig till tävlingar på Teen Tour måste spelaren betalt en touravgift. Touravgiften är 200, 300 eller 400 kr beroende på vilken nivå man börjar och gäller innevarande kalenderår. Vid uppflyttning gör spelaren fyllnadsbetalning. Instruktioner för hur touravgiften skall betalas hittar du genom att logga in på Min Golf Touravgift.

 

Teen Tour First

First spelas som en Openklass, dvs utan HCP. Spelformen är slaggolf. Samtidigt med First spelas en Rookieklass för de som precis börjat tävla. Det är ett bra sätt att lära sig mer om hur det är att tävla, dessutom på andra klubbar än hemmaklubben. I Rookieklassen spelar du på ditt HCP. Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf.


Teen Tour Future och Teen Tour Elit

Spelas också som individuella opentävlingar. Varje omgång omfattar 1–3 dagar och tävlingarna genomförs under samma tidsperiod. Flickor och pojkar har oftast gemensamma spelplatser. Mellan varje omgång sker uppflyttningar baserat på prestation.
Utförligare beskrivningar finns att läsa på golf.se.

 

Teen Cup

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i. Alla spelare upp till och med 16 år, även du som har högre handicap än 36, kan delta. Den startar med en klubbtävling ofta en vecka omedelbart efter att skolan slutat. De som lyckas komma bland de två främsta i sin åldersklass går vidare till nästa kvalomgång. Mer information finns på Teen Cup.

 

Junior Masters Invitational (JMI)

Tävlingen bygger på öppna juniortävlingar om minst 36 hål. Tävlingarna är fördelade över hela landet. Vid överteckning sker lottningen i handicapsordning eller rankingordning.

 

JSM klubblag

Vill du känna glädjen av att spela i lag med din klubb och se hur långt ni kan ta er?
Tävlingen avgörs i fyra kvalomgångar med start i ditt distrikt/region och final utomlands.

Laget består av max nio spelare varav minst två representanter av samma kön. Sju spelare får spela i varje omgång. Tävlingen spelas som lagmatcher, mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. JSM-klubblag.