Balance Golf

Vreta Kloster GK är ett Balance Golf Center. Alla Balance Golf Centers i Sverige bildar ett nätverk som tillsammans består av erfarna Golfutvecklare, Klubbchefer/Klubbutvecklare och Golfspecialister. Vi genomgår årligen utbildningar inom området individanpassad golf och skapar ett kontinuerligt utbyte av kunskap och erfarenheter för att bli starkare tillsammans. Det innebär att vi på Vreta Kloster GK ständigt ligger i framkant och att du som spelare alltid kan känna dig trygg med att vi har den kunskap och förståelse som krävs för att kunna ge dig bästa möjliga stöd i din golfutveckling.

Vad är Balance Golf?

Balance Golf är en individanpassad rörelsemodell som baserades både på fakta och vetenskap. Vi individanpassar swingar efter kroppens skelettstrukturrörelsemönster och hur personen generar kraft –  tre hörnstenar som är grunden för en enkel, hållbar och kraftfull sving. Utefter grundstenarna individanpassas grepp, uppställning, bollplaceringen och siktet. Efter anpassningen kommer du helt naturligt rätt till bollen, utan kompensationer. Balance Golf utgår från Central Balans som bygger på varje individs kroppsuppbyggnad och dess rörelseförmåga. Central Balans förklarar hur du som spelare, genom lättförståelig pedagogik, kan skapa enklare, skonsammare och kraftfullare rörelser.

Central Balans

Det Central Balans innebär att du kan bibehålla och stabilisera kroppens tyngdpunkt genom hela rörelsen. Svingen får alltså en centrerad rotation runt dina tre balanspunkter: bröstet, naveln och knäna. När Central Balans tillämpas blir avståndet mellan dig och bollen alltid lika långt. De tre punkterna skapar den ”Gyllene Triangel” som består av kroppens tyngdpunkt, bollens tyngdpunkt och center of pressure, som ger dig förmågan att få en ren bollträff. Varje gång!

Våra erfarna och passionerade Golfutvecklare hjälper dig att upptäcka din personliga golfsving anpassad efter din kropp, kraftkälla och rörelsefrihet. Genom screeninganalyser och utvecklande handlingsplaner kan vi möta dig där du är - oavsett nivå och målsättning. Du får helt enkelt en helt skräddarsydd golfsving efter dina individuella förutsättningar, med dig och dina utmaningar i fokus.

Läs mer om Balance Golf